Vizsgáló módszerek

Vizslafotozas_2643_vA modern kisállat fülészet túlmutat a tüneti kezelésként felírt fülcseppek használatán. Célunk a háttér okok felderítése, és a fül, mint hallószerv lehető legprecízebb vizsgálata a hallójárattól a belső fülig. Ehhez segítségként rendelőnkben minden eszköz a rendelkezésünkre áll, az Európában klinikai állatorvoslásban kizárólag nálunk elérhető ASSR és klinikai BERA készüléktől kezdve, a CT és MRI vizsgálatokon át, a legmodernebb 3D vizualizációs segédletekig. .

Műszereink között olyan egyedülálló készülékek is találhatók, mint a dobhártya és a középfül funkcionális vizsgálatára alkalmas tympanometer (Flute – Inventis), vagy az objektív hallásvizsgálat eszköze, az agyhullámokat vizsgáló ABR (BERA) szűrő + ASSR készülék (GSI Audera), ami állatovosi klinikai használatban kizárólag nálunk érhető el egész Európában. Képalkotó munkánkhoz a direkt digitális röntgen rendszer, CT és MRI  készülékek állnak rendelkezésünkre, a kórházon belül. Az otoszkópiához a Welch Allyn cég Macroview állatorvosi video otoszkópját, az endoszkópiához Stryker és Karl Storz rendszereket használunk.

Vizslafotozas_2486_vA mintáinkat az ország  – véleményünk szerint -legmegbízhatóbb laboratóriumaiban (vér, citológia, egyéb laborvizsgálatok: PraxisLab, kórszövettan: MatrixLab, mikrobiológia: DuoBakt), illetve helyben (fülváladék citológia) vizsgáljuk,a leleteket minden esetben online vagy kérésre papír alapon továbbítjuk.

Vizslafotozas_2531_vAz altatásban beavatkozások során a maximális biztonságot tartjuk szem előtt, ennek megfelelően helyben végzett előzetes vér és EKG, és szükség esetén véralvadási vizsgálatok, vagy külsős laborvizsgálatok után gépi altatásban zajlanak a beavatkozások, Draeger Julian és Primus altatógépek segítségével, folyamatos monitorizálás mellett (hőmérséklet, vérnyomás, szaturáció, pulzus, légzésmonitor, kapnográf, szükség esetén vérgáz analízis), digitális infúziós pumpa segítségével adagolt cseppinfúzióval, asszisztencia közreműködésével.

 

 

12670386_10154015140319390_4938577807222153441_n

IMG_6805

vizslafotozas-2464

vizslafotozas-2590

img_8733